Skip to main content

CEM | Eiwit Analyse


Introductie


Sprint™ Eiwitanalyzer
Anders dan bij de Kjeldahl- en Dumasbepaling meet Sprint alleen het werkelijke eiwitgehalte i.p.v. stikstof. Dit betekent dat toevoegingen van o.a. Ureum, Melamine of aminozuren niet worden meebepaald. Ook degeneratie van eiwitten door veroudering of warmtebehandelingen kan op deze manier worden vastgesteld. Officiële instanties als de AOAC en de AACC onderstrepen inmiddels dat deze snelle methode stabiel en betrouwbaar is en hebben hun goedkeuring verleend aan deze vernieuwde technologie.


Sprint


CEM | Sprint™ Eiwitanalyzer


De CEM Sprint™ eiwitanalyzer meet snel en nauwkeurig het eiwitgehalte in voedingsmiddelen en ingrediënten. De handelingen voor de operator zijn minimaal. Na het inwegen van het monster is één druk op de knop voldoende om de meting te starten. De meting duurt ca. 3 minuten.
Aan het monster wordt een gekleurde iTag-oplossing toegevoegd. Deze kleurstof bindt zich aan het eiwit en zorgt ervoor dat er een neerslag wordt gevormd. De afname van de kleurintensiteit van de vloeistof is recht evenredig met het eiwitgehalte in het monster.
Het betreft een milieuvriendelijke analyse waarbij geen sterke zuren of hoge temperaturen nodig zijn en geen schadelijk afval wordt geproduceerd.
De Sprint ™ is eenvoudig in gebruik, werkt geheel automatisch en is na de meting direct weer gereed voor het bepalen van een volgende monster.


Bekijk de Brochure Video Vraag meer informatie aan

Het Bedrijf

Beun-De Ronde BV, opgericht
in 1921, is een Nederlandse
leverancier van hoogwaardige
laboratorium technologie.
Lees Meer

In The Spotlight!

CEM Mars6:
De intelligente keuze voor alle destructies.
TSHR:
Het nieuwe tijdperk van element combustion analyzers.

Adres

Beun De Ronde BV.
Bovenkamp 9
1391 LA Abcoude
P: 0294 280 980