Skip to main content

Thermo Scientific | Handheld Analyzers


Snelle asbestdetectie met de microPHAZIR™ AS


Het risico van blootstelling aan asbest verminderen met directe screening ter plaatse
De aanwezigheid van asbest sinds het verbod op het gebruik hiervan in 1993 nog steeds een groot probleem.
Met enige regelmaat verschijnen er berichten in de media over aangetroffen asbest voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden of bij calamiteiten.
Bij het beoordelen van deze situaties en het nemen van gepaste maatregelen is de kunde en ervaring van inventarisatiemedewerkers, ingenieursbureaus en gespecialiseerde laboratoria nodig.
In dit proces is de Thermo Scientific™ microPHAZIR™ AS een uitstekend hulpmiddel.

Onmisbare hulp bij de recycling van plastics en tapijt

Met de Thermo Scientific ™ microPHAZIR ™ PC Analyzer kan binnen 10 sec. een soort plastic of tapijt worden herkend. Op deze manier kunnen in korte tijd een groot aantal stukken worden gesorteerd.Handheld Pharma


MicroPHAZIR™ AS Analyzer


Deze handheld analyzer gebruikt nabij-infrarood spectroscopie om asbesthoudende materialen te identificeren. Hierbij geeft het systeem aan of het gaat om Chrysotyl, Amosiet/Crocidoliet, Anthophyliet, Tremoliet of Actinolite.

Een scan wordt uitgevoerd door de neus van de microPHAZIR™ tegen het verdachte materiaal te houden en de trekker in te drukken.
Het materiaal mag hierbij verpakt zijn in transparant plastic.
Binnen 10 seconden geeft het systeem aan of (en zo ja welk type) asbest is aangetroffen.
De microPHAZIR™ AS werkt zeer goed voor positieve identificatie van asbest in diverse materialen, zoals dakbedekking, plafond- en vloerplaten, isolatiemateriaal, remvoering en –schijven, pakkingen, kitten en andere materialen waarin asbestvezels zich aan de oppervlakte bevinden.

Onmisbare hulp bij de recycling van plastics en tapijt

Steeds meer kunststoffen en tapijt worden apart ingezameld en aangeboden voor recycling. Na verwerking worden deze weer als grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt.
Om de kwaliteit van deze grondstoffen te garanderen is een goede scheiding noodzakelijk.
Met de Thermo Scientific ™ microPHAZIR ™ PC Analyzer kan binnen 10 sec. worden een soort plastic of tapijt worden herkend.
Op deze manier kunnen in korte tijd een groot aantal stukken worden gesorteerd.
Dit systeem is een uitstekende vervanging voor de vlamproef, waarbij een stukje kunststof boven een aansteker wordt gehouden. Het kijken naar de manier van branden en het opsnuiven van de vrijkomende geur is minder betrouwbaar en zeer schadelijk voor de gezondheid.


View Brochure Vraag meer informatie aan

Handheld Pharma


MicroPHAZIR™ PC Analyzer


Steeds meer kunststoffen en tapijt worden apart ingezameld en aangeboden voor recycling. Na verwerking worden deze weer als grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt.
Om de kwaliteit van deze grondstoffen te garanderen is een goede scheiding noodzakelijk. Met de Thermo Scientific ™ microPHAZIR ™ PC Analyzer kan binnen 10 sec. worden een soort plastic of tapijt worden herkend.
Op deze manier kunnen in korte tijd een groot aantal stukken worden gesorteerd. Dit systeem is een uitstekende vervanging voor de vlamproef, waarbij een stukje kunststof boven een aansteker wordt gehouden.
Het kijken naar de manier van branden en het opsnuiven van de vrijkomende geur is minder betrouwbaar en zeer schadelijk voor de gezondheid.


View Brochure Video Vraag meer informatie aan

Het Bedrijf

Beun-De Ronde BV, opgericht
in 1921, is een Nederlandse
leverancier van hoogwaardige
laboratorium technologie.
Lees Meer

In The Spotlight!

CEM Mars6:
De intelligente keuze voor alle destructies.
TSHR:
Het nieuwe tijdperk van element combustion analyzers.

Adres

Beun De Ronde BV.
Bovenkamp 9
1391 LA Abcoude
P: 0294 280 980