Skip to main content
Introductie


Microwave synthese is een techniek die steeds meer wordt toegepast vanwege de snelheid en betere controle van de reactie.
De producent CEM is wereldwijd marktleider op het gebied van microwave laboratoriumapparatuur met een compleet portfolio van innovatieve systemen.
Omdat er veel verschillende syntheses denkbaar zijn is er keuze uit verschillende apparatuur en vessels.


Discover SP


CEM Discover SP:
Het wordt niet makkelijker dan dit


De Discover SP is ontwikkeld om syntheses zo goed mogelijk te laten verlopen. De intuïtieve software en snelle manier van programmeren maakt de Discover SP de meest eenvoudige en snelle microwave voor synthese op de markt. In de SP worden syntheses stuk voor stuk uitgevoerd voor de hoogste opbrengst en optimale controle. De Discover SP is een geautomatiseerde microwave voor syntheses met veel verschillende matrices. Het gebruik van gesloten vessels en de microwave energie zorgen voor een snelle verwarming van de oplossing, snellere reactiesnelheid en eventuele druk opbouw. Hierdoor verloopt de synthese vele malen sneller dan elke andere techniek en verminderd het oplosmiddel verbruik tot 95%.

De Discover SP is de enige sequentiële microwave waarin het ook mogelijk is een synthese uit te voeren met open vessel ofwel rondbodemkolf tot maximaal 125 ml.
Hierin is het mogelijk standaard laboratorium glaswerk te gebruiken als rondbodemkolven en condens koelers. Dit maakt het mogelijk om tijdens de reactie een reagens toe te voegen of gebruik te maken van een mechanische roerder (of boven roerder). De conventionele elektrische verwarming wordt hiermee 1 op 1 vervangen door de snellere en beter controleerbare microwave.
Ook is het mogelijk om onder een continue flow te werken van een gewenst gas.

Belangrijke voordelen:

 • Gepatenteerde focused single mode cavity voor beste straling verdeling
 • Zelf tuning cavity
 • Gepatenteerde PowerMaxTM technologie (gelijktijdig verwarmen en koelen)
 • Verschillende volumes
 • Optionele uitbreidingsmogelijkheden richting toekomst perspectief
 • Gepatenteerde ActiVent® voor de beste druk controle

 • Bekijk de Brochure Video Vraag meer informatie aan

  Mars6


  Mars6 – parallelle opschaling microwave synthese


  Voer meerdere syntheses gelijktijdig uit en maak gebruik van grotere volumes tot 5L, allemaal in een eenvoudig te gebruiken microwave systeem. Verhoog de productiviteit in uw laboratorium en verbeter de syntheses met dit snelle en kostenbesparende alternatieve synthese systeem.
  Met de Mars6 is het mogelijk om tot 24 syntheses parallel uit te voeren met de speciaal ontworpen vessels.
  De Mars6 is sneller dan welke conventionele techniek/methode dan ook en is veiliger in het gebruik. Daarnaast levert het substantieel lagere chemicaliënverbruik een kostenbesparing op en wordt het milieu minder belast.

  Met de Mars 6 kan in gesloten vessels worden gewerkt, maar ook in open vessels zoals rondbodemkolven tot 5 liter. Open vessels hebben de mogelijkheid om tussentijds reagentia toe te voegen of een monster te nemen. Hierin is het mogelijk de conventionele laboratorium glaswerk te gebruiken.
  In deze open vessel opstelling is er via de condens koeler een temperatuur probe mogelijk te gebruiken voor een accurate temperatuur controle. De Mars6 communiceert direct met deze temperatuur probe voor directe aansturing op basis van het verloop van de synthese reactie.

  Belangrijke voordelen:

 • Flexibel voor open en gesloten vessels
 • Zelf geregelde stralingshoeveelheid
 • Directe temperatuur controle
 • Vriendelijke Mars6 software op touch screen met data logging

 • Bekijk de Brochure Video Vraag meer informatie aan

  PETWave


  PETWave


  PETWave is een kleine en snelle reactor voor de hot-cell radiolabeling synthese.
  Zowel het drogen als de begin reactie, om 18F vrij te krijgen, zijn inbegrepen in de PETWave. De PETWave bestaat uit een compacte microwave die in de hot-cell geplaatst wordt en zo verbonden wordt met de controllers van de gehele opstelling.
  Het systeem is erg compact en zeer efficiënt, twee belangrijke factoren bij de synthese van 18F-FDG. De footprint binnen in de hot-cell is hiermee tot een minimum beperkt met behoud van de snelheid van een microwave synthese apparaat.

  PETwave reactie


  Bekijk de Brochure Video Vraag meer informatie aan

  Het Bedrijf

  Beun-De Ronde BV, opgericht
  in 1921, is een Nederlandse
  leverancier van hoogwaardige
  laboratorium technologie.
  Lees Meer

  In The Spotlight!

  CEM Mars6:
  De intelligente keuze voor alle destructies.
  TSHR:
  Het nieuwe tijdperk van element combustion analyzers.

  Adres

  Beun De Ronde BV.
  Bovenkamp 9
  1391 LA Abcoude
  P: 0294 280 980