Search
Close this search box.

MicroPHAZIR AS Analyzer

Thermo Scientific

MicroPHAZIR AS Analyzer

Handheld fast and accurate identification of asbestos

Information

Deze handheld analyzer gebruikt nabij-infrarood spectroscopie om asbesthoudende materialen te identificeren. Hierbij geeft het systeem aan of het gaat om Chrysotyl, Amosiet/Crocidoliet, Anthophyliet, Tremoliet of Actinolite.

Een scan wordt uitgevoerd door de neus van de microPHAZIR™ tegen het verdachte materiaal te houden en de trekker in te drukken.
Het materiaal mag hierbij verpakt zijn in transparant plastic.
Binnen 10 seconden geeft het systeem aan of (en zo ja welk type) asbest is aangetroffen.
De microPHAZIR™ AS werkt zeer goed voor positieve identificatie van asbest in diverse materialen, zoals dakbedekking, plafond- en vloerplaten, isolatiemateriaal, remvoering en –schijven, pakkingen, kitten en andere materialen waarin asbestvezels zich aan de oppervlakte bevinden.

Onmisbare hulp bij de recycling van plastics en tapijt

Steeds meer kunststoffen en tapijt worden apart ingezameld en aangeboden voor recycling. Na verwerking worden deze weer als grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt.
Om de kwaliteit van deze grondstoffen te garanderen is een goede scheiding noodzakelijk.
Met de Thermo Scientific ™ microPHAZIR ™ PC Analyzer kan binnen 10 sec. worden een soort plastic of tapijt worden herkend.
Op deze manier kunnen in korte tijd een groot aantal stukken worden gesorteerd.
Dit systeem is een uitstekende vervanging voor de vlamproef, waarbij een stukje kunststof boven een aansteker wordt gehouden. Het kijken naar de manier van branden en het opsnuiven van de vrijkomende geur is minder betrouwbaar en zeer schadelijk voor de gezondheid.

Related Instruments