DUMAS VS Kjeldahl

Eiwit-analyse kan dankzij de DUMAS-methode veel sneller en schoner dan met Kjeldahl.

Dumas is een referentie- en routinemethode voor de bepaling van de totale stikstof- en eiwitconcentratie. De methode is bij uitstek voor diverse levensmiddelen- en diervoederproducenten en -leveranciers. Deze stikstof- en eiwit analyse is uiterst reproduceerbaar en voldoet aan nationale en internationale normen voor levensmiddelen en diervoeders.

De Rapid N Exceed en Rapid Max N Exceed van Elementar zijn snel, reproduceerbaar en hebben een hoge throughput..

De monsterverwerkingscapaciteit van een Dumas-systeem kan gemakkelijk oplopen tot meer dan 200 monsters per dag. Tijdens 24-uurs diensten kan dit ook worden verhoogd tot 300 monsters met een gemiddelde analysetijd van 3 tot 5 minuten. Tevens is het mogelijk om tussendoor een spoedmonster te draaien.

De juistheid en reproduceerbaarheid van de resultaten correleren volledig met de klassieke methodes. Door het gebruiksgemak en het snelle resultaat kan – indien gewenst - het monster gemakkelijk opnieuw worden geanalyseerd.

De prijs per analyse is erg laag door de economische werking van het systeem. De volledig geautomatiseerde werking maakt het ook een uitermate veilige methode om N-eiwit te analyseren.

De Rapid N Exceed en de Rapid Max N Exceed zijn minder schadelijk voor het milieu omdat hier niet gewerkt wordt met gevaarlijke chemicaliën.